Ameco slacht eerste runderen op nieuwe locatie Apeldoorn

Voor koel- en vriescellen

KIM Nederland, sinds 1968 actief in de isolatiesysteembouw

Ameco slacht eerste runderen op nieuwe locatie Apeldoorn

Rundveeslachterij Ameco gaat vandaag proefslachten op de nieuwe locatie in Apeldoorn. Ameco verplaatst binnenkort alle activiteiten van het Amsterdam abattoir, gevestigd in het Food Center aan de Jan van Galenstraat, naar Apeldoorn. De opening van de nieuwe slachterij, die is gelegen op het bedrijfsterrein Ecofactorij, is gepland op 23 oktober.

De huidige slachtcapaciteit van ongeveer 1.500 runderen per week is op de nieuwe slachterij iets groter, tot wekelijks 1.900 runderen. Volgens Jan van Westreenen, eigenaar-directeur van Ameco, ligt de nadruk binnen zijn bedrijf vooral op kwaliteit boven kwantiteit. “Als je in de slachtwereld mee wilt blijven doen, zul je moeten beschikken over een modern bedrijf. Daarnaast zetten we in op het nog beter verwaarden van de geslachte runderen.”

Hollands melkrund

Ameco koopt de slachtrunderen zelf in, uitsluitend in Nederland. Het vlees wordt onder meer verkocht onder het label Hollands melkrund. De jaaromzet van de slachterij en het verwerkingsbedrijf van Ameco is 95 miljoen euro.

‘Buik van Amsterdam’

De reden voor de bedrijfsverplaatsing is volgens Van Westreenen de herontwikkeling van het Food Center door de gemeente Amsterdam. “In de ‘buik van Amsterdam’ is straks alleen nog ruimte voor distributiecentra en woningbouw. Het Amsterdam abattoir moet weg. Omdat ik de bereikbaarheid van Amsterdam problematisch vind, heb ik gekozen voor nieuwbouw in Apeldoorn. Een centrale locatie, ook gezien onze aanvoer van runderen vanuit heel Nederland.”

Naam Ameco blijft

De 45 vaste medewerkers gaan mee naar de nieuwe vestiging. Ameco werkt daarnaast met honderd tot 125 uitzendkrachten. “De werving voor de nieuwe vestiging is inmiddels afgerond door het uitzendbureau”, aldus Van Westreenen. De naam Ameco, wat staat voor Amsterdam Meat Company, blijft ongewijzigd. “De handelsnaam is Ameco. Of de ‘A’ in die naam nu staat voor Amsterdam of Apeldoorn, maakt wat de afkorting betreft niet uit.”

In de Vee & Gewas van komende zaterdag staat meer nieuws over de bedrijfsverplaatsing van Ameco.

Bron: www.melkvee.nl door Ina Kooistra

terug naar overzicht