Uitbreiding Scelta in Kruiningen

Voor koel- en vriescellen

KIM Nederland, sinds 1968 actief in de isolatiesysteembouw

Uitbreiding Scelta in Kruiningen

Het bedrijf Scelta in Kruiningen verwerkt uien en champignons. Deze worden gebakken, ingevroren en verpakt. Het bedrijfspand wordt vanaf januari door Sprangers Bouwbedrijf uitgebreid met een vriescel, een gekoelde inpakruimte, opslagruimte, expeditie en twee laadkuilen. 

Volledig onderheid

Het pand wordt gebouwd op volledig onderheide funderingsbalken en ook de monolitische betonvloeren zijn volledig onderheid. Deze worden op diverse plekken voorzien van RVS-goten. Op de gepoedercoate hoofddraagconstructie komt een plat dak van stalen profielplaten, dat wordt voorzien van steenwolisolatie en PVC dakbedekking. Ook de isolatie van de gevels is optimaal. Tussen de stalen sandwichpanelen komt PIR-vulling van maar liefst 200 mm dik in de vriescel en 100 mm dik in de overige gebouwdelen.

Oplevering zomer 2018

Bij het bouwen krijgt Sprangers Bouwbedrijf te maken met enkele bijzondere uitdagingen. Zo komt de nieuwe uitbreiding onder hoogspanningskabels te staan. Daardoor zijn hoogtebeperkingen en bijzondere veiligheidsmaatregelen van toepassing. De bouw van de uitbreiding van Scelta gaat in januari van start en de oplevering staat gepland voor komende zomer.

 

Bron: sprangers.nl

 

terug naar overzicht