Vleesverwerker Ameco krijgt sleutel nieuw bedrijfspand

Voor koel- en vriescellen

KIM Nederland, sinds 1968 actief in de isolatiesysteembouw

Vleesverwerker Ameco krijgt sleutel nieuw bedrijfspand

10.500 m2 vleesverwerkend bedrijf

Het nieuwe bedrijfspand beslaat 10.500 m2 en is onderverdeeld in circa 4.000 m2 uitbenerij, verpakken, emballage en expeditie, 2.700 m2verwerkingsruimten en koelcellen, 1.700 m2 stal en wasplaats, 1.400 m2 kantoor en facilitaire ruimten en 500 m2 techniekruimten.

Nieuwbouw of bestaand

In verband met herontwikkeling van haar oude locatie in Amsterdam was Ameco genoodzaakt te verhuizen. Daarbij zijn de mogelijkheden voor bestaand en nieuwbouw afgewogen. Aan de Stegge Twello heeft Ameco begeleid in het keuzetraject voor de nieuwe locatie op de Ecofactorij in Apeldoorn. Middels integraal samenwerken tussen Aan de Stegge Twello, alle bouwteampartners en Ameco is in het voortraject in slechts vier maanden tijd de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Afgelopen weekend heeft de verhuizing plaatsgevonden en inmiddels is de productie op de nieuwe locatie gestart.

Bouwteam Ameco

De nieuwbouw is bewerkstelligd door: Ameco, Promad, bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, Bessels architecten, constructeursbureau JVZ, Mulders Milieu, Fuecon brandpreventie, B&V techniek, Veld koeltechniek, Vense, SFK Leblanc, Jalving, Ruys, Kim Nederland, Van den Brink staal, ILT, Aluvo, Hadek betonwerken, Cazant, Loadings Systems, Kimmenade, Steenhuis, Pauw grond- en straatwerken en Harry Noback fotografie.

Bron: Aan de Stegge Twello

terug naar overzicht