Kloosterboer Lelystad officieel geopend

Op donderdag 13 juni is Kloosterboers nieuwste, volledig geautomatiseerde, multi-user hoogbouwvrieshuis officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door door Erwin Pardon (Regional President, Continental Europa MENA & Lutosa), Janneke Sparreboom (Wethouder Gemeente Lelystad) en Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer).

Een gecentraliseerd totaalpakket

McCain koos Kloosterboer vanwege het totaal concept. Het vrieshuis is ontworpen, ingericht en gebouwd volgens de nieuwste standaarden en zorgt voor een centraal afleverpunt in Noord Europa. Een groot voordeel voor McCain, die anders zijn opslag moet verdelen over vier verschillende locaties. Deze centralisatie zorgt ook voor een significante verlaging van de CO2 uitstoot per jaar. Het is dus efficiënter en duurzamer.

Oplossing voor de toekomst

‘Automatische hoogbouwvrieshuizen zijn de oplossing voor de toekomst’, aldus Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer). ‘Ze bieden veel voordelen voor de klanten, zoals 100% ‘tracking and tracing’, actueel voorraadbeheer, een lagere foutgevoeligheid en er is minder personeel nodig. Daarnaast verbruiken hoogbouwvrieshuizen 50% minder energie in vergelijking met conventionele vrieshuizen.’

 Alex Kloosterboer: ‘Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid blijven we investeren in duurzame energie. Dit doen we onder andere door windmolens en zonnepanelen te plaatsen en met onze nieuwe vrieshuizen aan alle BREEAM eisen te voldoen.’ Het doel voor de Lelystad vestiging is het halen van het BREEAM ‘outstanding’ certificaat. Het vrieshuis heeft een capaciteit van 40.000 pallets en verwerkt 400.000 pallets per jaar. De locatie heeft mogelijkheden om in de toekomst uit te breiden.

Bron: https://www.lelystad.nl

 

terug naar overzicht