Logistieke dienstverlening nog specifieker en flexibeler

Voor koel- en vriescellen

KIM Nederland, sinds 1968 actief in de isolatiesysteembouw

Logistieke dienstverlening nog specifieker en flexibeler

BCS Coldstore & Logistics opent deze maand de uitgebreide en gerenoveerde bedrijfslocatie in Harderwijk. De logistiek dienstverlener kan klanten in de voedingsindustrie nog specifieker en flexibeler van dienst zijn.

Het bestaande warehouse en kantoor aan de Lorentzstraat in Harderwijk zijn gerenoveerd. Verder is het warehouse uitgebreid en is de in- en uitvoer van pallets in de vriescellen geautomatiseerd. Met de vernieuwing voldoet de kwaliteit van de opslag bij BCS aan de hoogste eisen van moderne coldstores.

Uitbreiding

De locatie is uitgebreid met 4500 m2 en heeft nu een capaciteit voor ruim 29.000 pallets. De nieuwe opslagruimtes zijn ingericht voor energiezuinig koelen. De installaties hebben een volledig computergestuurde temperatuurbeheersing en werken met natuurlijke koudemiddelen; een extra garantie voor de productveiligheid en de voedselveiligheid.

Voor het intern transport worden enkele semi automatische systemen gebruikt, zoals schone elektrische vorkheftrucks en reachtrucks. Logistics Manager Hans van Kraaij: ,,We opereren nu met completere en hogere opslagmethodieken, waaronder verrijdbare stellingen, hoogbouwtrucks en geautomatiseerde satellietstellingen. Dit resulteert in een optimale en flexibele geconditioneerde opslag van ieder product, aangepast aan alle mogelijke klanteisen voor temperatuur, palletmaat en verpakking.”

,,De in- en uitslag van de producten vindt plaats via barcodescanning met RF in combinatie met conveyers in de diverse opslagruimten. Dit geeft ons steeds realtime informatie over de locatie van de pallet.”

Breed pakket diensten

BCS Coldstore & Logistics biedt complete logistieke oplossingen voor grondstoffen, halffabrikaten en gereed product van voedingsmiddelen. De logistiek dienstverlener is gespecialiseerd in de geconditioneerde opslag van onder meer fruit, zuivel, vlees en vis, het afvullen, verpakken en labellen van vruchtensapconcentraten en van fruitpreparaten voor de zuivel-, gebak- en ijsindustrie. Ook het voorraadbeheer van diverse horecagroothandels behoort tot het pakket. De onderneming verzorgt als verlengstuk van voedingsproducenten en groothandels alle vormen van in- en opslag, voorraadbeheer, regelgeving, douanezaken voor im- en export, kwaliteitsbewaking, diverse productbewerkingen en productcontroles.

Gecertificeerd

Logistics Manager Aldo Groot: ,,Wij zijn toonaangevend in met name kwaliteit, voedselveiligheid en certificering. Zo werd BCS al in 1996 als een van de eerste dienstverleners gecertificeerd voor ISO en HACCP,” Hans van Kraaij vervolgt: ,,Onlangs hebben wij als eerste Nederlandse vrieshuizen de AEO Full-erkenning ontvangen. Deze internationale status voor Authoration Economic Operator geeft aan dat wij een grote beveiligingstest van de douane hebben gehaald voor de kwaliteit en beheersing van onze administratie voor de internationale handel. Dat betekent dat wij door de douane zijn beoordeeld als betrouwbaar en veilig bedrijf voor import en export. Voor onze klanten belangrijk vooral vanwege de invoer vanuit derde landen.”

Dieper de keten in

De vraag naar de dienstverlening wordt steeds completer en gaat almaar dieper de keten in, constateren Van Kraaij en Groot. ,,Dat varieert van uitsluitend pallets in-, op- en uitslaan en import, tot het verzorgen van de complete supply chain, tot en met ompakken, het wikkelen van pallets, labelling, order picking en monstername. Dit doen wij voor kleinschalige en lokale, maar ook voor grote internationale klanten in de voedingssector.”

Klantspecifieke eisen voor fysieke opslag en administratie worden specifieker en uitdagender, ervaren Van Kraaij en Groot. ,,Dat betekent vaker maatoplossingen bieden voor manieren van opslag, het administratieve traject en de koppeling met systemen van de klant. Die kan online informatie over tracking & tracing ontvangen en dus meekijken in de keuken.”

Schoon

,,We kunnen grote bedrijven met diverse goederenstromen en bedrijfsprocessen aansluiten op onze systemen,” vertelt Hans van Kraaij. ,,Klanten kunnen via onze site voorraadniveau en mutaties van de opgeslagen goederen volgen zonder eigen investeringen, zonder grote financiële gevolgen en zonder verandering van eigen ERP-systemen. Het inzicht in het voorraadbeheer wordt flexibeler, gedetailleerder en simpeler voor de klant. Ook het verwijderen van omverpakking van halffabrikaat of gereed product wordt steeds meer aan ons uitbesteed. Hiermee leveren we een schoon en voedselveilig product aan dat direct gereed is voor productie. Bovendien heeft de klant geen verpakkingsmateriaal en bespaart hij kosten voor handling en retouren.”

Panelen

K.I.M. voerde de panelenbouw uit. De coldstore is opnieuw ingericht met panelen met een hoge isolatiewaarde. K.I.M. realiseerde eerder projecten op de BCS-locatie aan de Flevoweg in Harderwijk en bij BCS in Amsterdam.

Bron: http://www.wegwijzervleeswereld.nl

 

terug naar overzicht