Vrieshuis Grolleman Coldstore Apeldoorn

Grolleman Coldstore is een logistieke dienstverlener voor klanten die producten willen laten verpakken, koelen, invriezen en opslaan. Vooral vlees producerende en -verwerkende bedrijven behoren tot de klantenkring. Grolleman Groep is begin jaren ’70 gestart vanuit een kleine vriescel in Olst. Inmiddels is het een succesvol groeiend familiebedrijf dat enkele honderden tonnen vlees per etmaal verwerkt

Inmiddels is men bezig met een nieuwe uitbreiding op de Ecofactorij te Apeldoorn. Naast de bestaande kantoren en vrieshallen op deze locatie wordt er momenteel een nieuwe expeditie met vrieshuis gerealiseerd.

De expeditie heeft een oppervlak van 5900 m² waarbij het vrieshuis bestaat uit 3900m² en 27,5m hoog is. Het vrieshuis betreft een zogenoemd hoogbouwmagazijn. 
De hoofddraagconstructie van de vrieshal bestaat uit een volledig geïntegreerd stalen stellingsysteem van Reesink Logistic Solutions. Voor een impressie van het de omvang van dit systeem zie de foto's. 

Grolleman Coldstore heeft de ambitie om voor de nieuwbouw koel-vrieshuis te Apeldoorn het certificaat BREEAM-NL Outstanding te verkrijgen. BREEAM is een integrale en internationaal erkende beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM-NL Outstanding is de hoogste duurzaamheidgraad. Het keurmerk gaat verder dan alleen energie- en materiaalgebruik. Het gaat om de realisering van een duurzaam gebouw in de brede zin van het woord. BREEAM-NL hanteert negen categorieën met eisen en voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Dit zijn management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie, en vervuiling.

 

Bron:

https://www.motraclinde.nl
https://www.constabiel.nl
https://www.grolleman.com
https://www.linthorsttechniek.nl

terug naar overzicht