Nieuwbouw Euroma in Zwolle

Kruiden- en specerijenproducent Euroma verhuist naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Aan de Stegge Twello heeft het nieuwbouwplan samen met Euroma ontwikkeld en zal begin 2018 starten met de bouw. De nieuwbouw wordt door Euroma langjarig gehuurd van een door Aan de Stegge Twello ingebrachte eindbelegger.

Groei

Om uitbreiding mogelijk te maken is het na 70 jaar in Wapenveld tijd voor Euroma om te kiezen voor een nieuwe locatie. De huidige locatie in Wapenveld biedt onvoldoende mogelijkheden om de groei van het bedrijf te faciliteren. Zwolle is een logische keuze omdat het merendeel van de werknemers ten noorden van Wapenveld woont. Bedrijventerrein Hessenpoort is gelegen vlakbij de A28 wat een betere aan- en afvoer van producten mogelijk maakt. Met het oog op blijvende groei in de toekomst is het daarnaast mogelijk op de nieuwe locatie uitbreiding te realiseren.

Nieuwbouw

Het nieuwe bedrijfspand beslaat meer dan 26.000 m2, waarvan circa 5.000 m2 kantoorruimte. Het nieuwe bedrijfspand wordt maar liefst 29 meter hoog en zal een volledig geautomatiseerd magazijn en hypermoderne menginstallaties bevatten. Door meer capaciteit en snelheid kan Euroma straks veel meer smaakmakers leveren. In de nieuwe vestiging zal gewerkt worden met de nieuwste menginstallaties voor kruiden, waarmee Euroma meegroeit met de vraag in de markt. Het ontwerp van het bedrijfspand is van Bessels Architecten. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield begeleidde Euroma in het traject van locatiekeuze, koop van de kavel in Zwolle en het sluiten van de huurovereenkomst.

Bron: www.adst.nl

terug naar overzicht