Nieuwbouw groot vrieshuis Wakefield (UK)

In Wakefield, Engeland, heeft KIM Nederland afgelopen periode een vrieshuis gebouwd. In opdracht van B-Built B.V. hebben wij voor eindgebruiker New Cold gezorgd voor het optimaal behoud van het zuurstofpercentage en de temperatuur in hun nieuw gebouwde vrieshuis.

Het vrieshuis heeft een hoogte van ongeveer 40 meter en is volautomatisch aangestuurd door middel van rollerbanen en robots. De functie van het vrieshuis is het opslaan van producten die gelden als buffer voor wanneer de productie niet kan voldoen aan de marktvraag. De opslagcapaciteit bedraagt 55.000 palletplaatsen. Dergelijke vrieshuizen worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor het opslaan van ijsjes. De productie loopt het hele jaar door, terwijl de ijsjes maar de helft van het jaar gretig aftrek vinden. Door de productie over het gehele jaar door te laten lopen, wordt gezorgd voor voldoende beschikbaarheid van de producten als de productie in de zomer niet genoeg is om aan de marktvraag te voldoen. Zodoende geldt het vrieshuis dus als een buffer.

 

It has been quiet on our Facebook page but certainly not quiet behind the scenes. The two projects under development are progressing well. The construction of the Wakefield site is ready, the cold store is at freezing conditions and the first pallets are received and stored at this very moment. Over the last period of construction we made a footage in three different takes that we combined to a 4 minute video. This short movie gives an excellent impression of the unique features of this project.

Posted by NewCold on donderdag 9 april 2015
terug naar overzicht