Nieuwbouw Vergeer Holland

In Bodegraven realiseren wij voor Vergeer Holland naast het huidige distributiecentrum een 22 meter hoog pand met een perceeloppervlak van 10.000 vierkante meter en een bruto vloeroppervlak van ongeveer 25.000 vierkante meter.

Het kaasbedrijf gebruikt het pand straks voor rijping, productie en opslag. De bouw en het pand worden onderworpen aan strenge duurzaamheidsnormen, met als uitgangspunt een BREEAM-NL Outstanding (5 sterren) duurzaamheidscertificering. In mei 2020 zal het gebouw naar verwachting worden opgeleverd, waarna de verdere inrichting zal plaatsvinden.

In het bijzijn van drie generaties Vergeer hebben de huidige directieleden Diederik en Dennis Vergeer vrijdagmiddag 15 maart de eerste paal geslagen van het nieuwe pand dat de naam Next Generation heeft gekregen.

,,Deze eerste paal staat symbool voor een grote stap gericht op de toekomst. We bouwen dit pand om mee te kunnen met grote trends en ontwikkelingen in de samenleving en maken hiermee ons familiebedrijf gereed voor de volgende generatie”, aldus algemeen directeur Diederik Vergeer. Het pand voldoet straks aan strenge duurzaamheidsnormen en wordt naar verwachting in mei 2020 opgeleverd. Daarna vindt de verdere inrichting plaats. De andere locaties van Vergeer Holland in Reeuwijk, Woerden en Rijping Bodegraven blijven bestaan. Het huidige distributiecentrum wordt uiteindelijk geïntegreerd in het nieuwe pand en blijft tot die tijd volledig in bedrijf.

Vergeer Holland bestaat sinds 1934 en behoort tot een van de grootste, innovatieve kaasverwerkers ter wereld. Vergeer Holland is gespecialiseerd in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas voor klanten binnen Nederland en het buitenland. Het bedrijf heeft ongeveer 500 medewerkers verdeeld over vestigingen in Reeuwijk, Woerden en Bodegraven.

 

 

Bron: http://www.devriesverburg.nl

 

terug naar overzicht